fbpx

Interjú a Junior Prima díjas Horváth Balázs zongoristával

2023. március 07.

Videó-interjú készült a hétvégén a Tűzkő Salamon Quintettel második helyezést elért jazz-zongoristával, Horváth Balázzsal.

A novemberben Junior Prima díjjal kitüntetett zenész, a hétvégén második helyezést ért el a Tűzkő Salamon Quintettel, január végén a Nagy Noémi Quartettel kaptak különdíjat a Müpa Jazz Showcase-en, tavaly év elején pedig ugyancsak a Tűzkő Salamon Quintettel részesültek különdíjban.
Tavaly októberben nemzetközi színtéren is megmérette magát, mert bejutott a döntőbe az arizonai Ravenscroft International Piano Competition-on.

A Zeneakadémia Jazz Tanszékén tavaly diplomázó Horváth Balázs egy év kihagyás után mester szakon fogja folytatni a képzést.

A Junior Prima díj átadásán Szakcsi Lakatos Béla és Lakatos Ablakos Dezső „Last Time Together” című számát játszotta el, amit a szerzőknek dedikált, amiből a videóban részletet hallhatnak az olvasók.

 

Horváth Balázs szombaton (03.11.) lép fel a Budapest Jazz Clubban a Harmónia Jazzműhely meghívására. A két éve az Év fiatal jazz-zenésze címet elnyerő Bangó Adrienne-nel közös estjükön jazz standardeket hallgathat meg tőlük a közönség.
Harmónia Jazzműhely: Bangó Adrienne-Horváth Balázs Quartet

Március 17-én pedig az iF kávézóban ad koncertet Nagy Noémivel.

 

Az interjúban Balázs beszél a tanulmányairól, versenyekről, zenekarairól és a jövőbeli terveiről is.

 

 

Fotó, videó: Irk Réka

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült.

 

 Kapcsolódó cikkek: Junior Prima díjas lett Horváth Balázs

Elstartolt a 16. Müpa Jazz Showcase – Nagy Noémi Quartet & Trio Johnology


  

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005