fbpx

Harmónia Jazzműhely bemutatja: Gyárfás Trió feat. Szalóky Béla és Szalóky Balázs

2020. szeptember 30.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban október 2-án, pénteken 20 órai kezdettel bemutatja: Gyárfás Trió feat. Szalóky Béla és Szalóky Balázs

A gitáros és zenekarvezető GYÁRFÁS ISTVÁN a legdallamosabb és szívhez szóló, ugyanakkor művészi szinten előadott, modern swing mestere. Minden fellépése hangulatos, élvezetes, nívós muzsikája teljesen megközelíthető. Az elmúlt időszakban számos hazai- és külföldi klubban, illetve fesztiválon lépett fel saját zenekarával, és más formációkban, melyek közül talán a legjelentősebbek az afrikai és ázsiai turnék voltak. 2013. októberében telt ház előtt aratott óriási sikert a londoni 606 Clubban, ahol az énekesnő Natalie Williamsszal játszott. A trio másik két nagyszerű tagja a bőgőn OLÁH ZOLTÁN és a dobokon CSEH BALÁZS.

Az est másik sztár attrakciója a fantasztikus hangulatot teremtő SZALÓKY BÉLA, aki a „multiphonic man” becenévre tett szert a zene világában, mivel nem csak harsonán, hanem szárnykürtön, trombitán, kornetten, ventilharsonán, euphoniumon és egyéb rézfúvós hangszereken is játszik. Elsősorban mainstream, bebop játékos, de előszeretettel szerepel tradicionális jazzt játszó zenekarokban. Emellett kicsattanó humoral rendelkezik a szónak mind a verbális, mind pedig a zenei értelmében.

A vendég művész az elképesztően tehetséges trombitás SZALÓKY BALÁZS, akit a MÜPA 2020-as Jazz Showcase-én a legendás londoni 606 Club tulajdonosa, Steve Rubie első hallásra meghívott klubjába. Budapesten számos formációval lép színpadra klasszikus és jazz műfajban egyaránt. Ezek közé tartozik például a Magyar Állami Operaház Zenekara és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Szaloky Group, a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra és a Szalóky Classic Jazz formációi. Elhivatottságának és a folyamatos fejlődési vágyának köszönhetően sikeresen lépi át a két műfaj között lévő technikai határokat bár szerinte ezek a határok inkább csak a tudatunkban vannak jelen, és ha mindkét műfajra csupán zeneként gondolunk, ezek a határok nem is léteznek.

 

A zenekar egy része így hangzik: